Кои съединения да комбинираме с транс ресвератрол за здрава кожа и кои съчетания да избягваме

Кои съединения да комбинираме с транс ресвератрол за здрава кожа и кои съчетания да избягваме

Транс ресвератролът, полифенолно съединение, намиращо се в различни растения, особено в гроздето и червеното вино, привлече значително внимание заради потенциалните си ползи за здравето, включително положителното му въздействие върху здравето на кожата. С напредването на изследванията синергията между транс ресвератрол и други съединения се превърна във фокусна точка за оптимизиране на ползите от грижата за кожата. Не всички комбинации обаче са изгодни. Разбирането кои съединения допълват транс ресвератрола за здрава кожа и кои да се избягват е от решаващо значение за постигане на оптимални резултати.

Разгледай супер цена Ресвератрол от серията Longevity на Д-р Денкова.

Полезни комбинации с транс ресвератрол

  • Витамин C: Комбинирането на транс-ресвератрол с витамин С може да засили неговите антиоксидантни свойства. И двете съединения притежават мощни антиоксидантни способности, които неутрализират свободните радикали, предпазвайки кожата от оксидативен стрес и преждевременно стареене. Освен това, витамин С подпомага синтеза на колаген, насърчавайки еластичността на кожата и намалявайки появата на бръчки. Заедно те създават мощно дуо за борба с признаците на стареене и поддържане на здравето на кожата.
  • Хиалуронова киселина: Хиалуроновата киселина е известна със своите хидратиращи свойства, способни да задържат влагата в кожата, като по този начин подобряват еластичността и стегнатостта. Когато се сдвои с транс-ресвератрол, той образува синергичен съюз, тъй като антиоксидантните свойства на транс-ресвератрола предпазват хиалуроновата киселина от разграждане, удължавайки нейния овлажняващ ефект. Тази комбинация не само хидратира кожата, но също така помага за предотвратяване на загубата на влага и поддържа младежки тен.
  • Ниацинамид (витамин B3): Ниацинамидът, форма на витамин B3, предлага множество ползи за здравето на кожата, включително подобряване на текстурата на кожата, намаляване на размера на порите и подобряване на бариерната функция. Когато се използва заедно с транс-ресвератрол, ниацинамидът може допълнително да засили бариерната функция на кожата, като я подсили срещу агресорите от околната среда и минимизира риска от възпаление. Тази комбинация насърчава цялостното здраве и устойчивост на кожата.
  • Екстракт от зелен чай: Екстрактът от зелен чай съдържа катехини, мощни антиоксиданти, известни със своите противовъзпалителни и фотозащитни свойства. Когато се комбинират с транс-ресвератрол, тези антиоксиданти работят заедно, за да предпазят кожата от UV увреждане и да намалят възпалението, причинено от стресовите фактори на околната среда. В допълнение, противовъзпалителните свойства на екстракта от зелен чай допълват успокояващите ефекти на транс-ресвератрол, което прави тази комбинация идеална за успокояване на чувствителна или раздразнена кожа.

Комбинации, които трябва да се избягват

  • Ретинол: Докато и ретинолът, и транс ресвератролът предлагат предимства против стареене, комбинирането им може да доведе до потенциално дразнене и чувствителност на кожата. И двете съединения могат да бъдат мощни и могат да причинят нежелани реакции, когато се използват заедно, като зачервяване, сухота или лющене. Препоръчително е да ги използвате поотделно или да се консултирате с дерматолог за персонален съвет, ако обмисляте да ги комбинирате.
  • Бензоил пероксид: Бензоил пероксидът обикновено се използва за лечение на акне поради своите антибактериални свойства. Въпреки това, комбинирането му с транс-ресвератрол може да доведе до намалена ефикасност и на двете съединения. Известно е, че бензоил пероксидът окислява други съединения, което потенциално прави транс-ресвератрола по-малко ефективен. Освен това, комбинацията може да увеличи дразненето на кожата, да изостри акнето или да причини други нежелани реакции.
  • Алфа хидрокси киселини (AHA) и бета хидрокси киселини (BHA): AHA и BHA са ексфолиращи агенти, които помагат за премахване на мъртвите кожни клетки, отпушват порите и подобряват текстурата на кожата. Въпреки че предлагат ползи за обновяване на кожата, комбинирането им с транс-ресвератрол може да доведе до повишена чувствителност и дразнене. Както транс-ресвератролът, така и ексфолиращите киселини могат да бъдат груби за кожата, като потенциално причиняват прекомерна сухота, зачервяване или лющене, когато се използват заедно.
0
, обновено на 29/03/2024
публикувал: News359.bg