Какво представляват невидимите брекети?

Какво представляват невидимите брекети?

Чували ли сте за невидими брекети? С лечението с невидими брекети може да се реши проблемът с изпъкналостта и дефектите на зъбите, без да се създава естетически проблем. При лечението с невидими брекети проводниците се поставят вътре в зъбите и не се забелязва дали в устата има проводник или не. При лечението дизайнът на лингвалната тел се изготвя в съответствие със структурата на устната кухина на всеки пациент.

При кого се прилага лечението с невидими брекети?

Когато разглеждаме хората, които са подходящи за лечение с невидими брекети, това лечение се прилага за всеки, който има подходящи стоматологични проблеми. Тъй като обаче скобите се залепват към вътрешната повърхност на зъбите и не се забелязват по време на лечението, това е метод на лечение, предпочитан от хора, които са предимно в центъра на общественото внимание. Хората, при които се прилага лечение с невидими брекети, са следните:

  • Това е лечение, което може да се прилага при хора с дисбаланс в горната и долната челюст.
  • Прилага се при хора, които имат проблем с приплъзването на зъбите напред.
  • Хората с естетически проблеми предпочитат това лечение, за да придадат на зъбите си по-естетичен вид.
  • Това е лечение, предпочитано от тези, които отдават значение на външния си вид поради социалния си живот.
  • Прилага се при хора със зъбни проблеми, които изискват ортодонтско лечение.
  • Лечението с лингвални брекети може да се прилага при хора с навик за скърцане със зъби.

Колко време отнема лечението с невидими брекети?

Продължителността на лечението с невидими брекети може да варира между 12 и 24 месеца. Структурите на челюстта и зъбите на младите пациенти са по-гъвкави, което съкращава времето за лечение. Поради това времето за лечение на младите хора е по-кратко от това на възрастните. Други фактори, които влияят върху продължителността на лечението, са: степента на нарушение в подреждането на зъбите, съществуващите орални и стоматологични проблеми в устата, ангажираността на пациента с лечението и планът за лечение, определен от зъболекаря. Тъй като проблемите, свързани със здравето на зъбите на възрастните, са повече от тези при децата, лечението на възрастните отнема повече време, отколкото на децата. Затова само зъболекарят, който ръководи процеса на лечение, може да даде информация за нетната продължителност на лечението с невидими брекети.

Какви са предимствата на невидимите брекети?

Тъй като, това е лечение, при което не се поставят скоби на предната повърхност на зъбите, е по-лесно да се осигури хигиена на предната част на зъбите. Невидимите брекети не създават естетически проблем, тъй като не се виждат отвън. В сравнение с цените за лечение на прозрачни плаки, таксите са много по-достъпни. В края на лечението, ако се използва предпазителят за уста, зъбите не се връщат в старото си състояние. Той не оказва натиск върху венците и не ги уврежда. Това е вид лечение, което може да се прилага при всички без възрастови ограничения. Това не е лечение, което може да предизвика алергична реакция. Брекетите са проектирани в съответствие с възрастта, формата на лицето и усмивката на пациента и по този начин не възникват проблеми по време на процеса на лечение.

 

Източник: https://igdental.bg/alayneri.html

 

 

0
, обновено на 29/09/2022
публикувал: News359.bg