Какво представлява кредит за ремонт на дома?

Какво представлява кредит за ремонт на дома?

Кредит за ремонт на жилище е общ термин и може да се отнася за личен кредит, използван за ремонт на жилище, или за друг вид кредит, като например кредит за закупуване на жилище. Ако се нуждаете от пари, за да покриете ремонт на дома, ето някои видове заеми, които можете да разгледате.

Лични кредити

Вашият кредит помага да се определи дали отговаряте на условията за личен заем и какъв лихвен процент може да ви бъде предложен. Колкото по-добра е кредитната ви история и кредитният ви рейтинг, толкова по-вероятно е да бъдете одобрени за заем с благоприятен лихвен процент.

Личните кредити обикновено са необезпечени, т.е. не са обвързани с обезпечение, и се считат за кредити на вноски. Ако бъдете одобрени, ще получите определена сума пари, която трябва да изплатите за определен период от време.

За лични кредити може да се кандидатства чрез различни институции, включително банки, кредитни съюзи, компании за потребителско финансиране, онлайн кредитори.

Необезпеченият личен заем може да бъде привлекателен вариант за ремонт на дома, тъй като жилището не е обезпечено. Така че, ако нещата станат трудни, не рискувате да загубите жилището си.

Освен това можете да получите по-добър лихвен процент с личен заем, отколкото с кредитна карта.

Заеми за собствен капитал

Самата къща може да ви позволи да финансирате ремонт. Заемът за собствен капитал е обезпечен заем, който използва вашия дом като обезпечение за обезпечаване на заема – вашият капацитет за заемане е пряко свързан с размера на собствения капитал, който имате във вашия дом. Собственият капитал е текущата стойност на вашия имот, минус всеки ипотечен дълг, който дължите.

 Тъй като сумата на жилищния заем се изплаща като еднократна сума, може да има повече смисъл за хората, които имат предвид обща цена за основен ремонт на дома, като нов покрив. Само имайте предвид, че жилищните заеми може да са с такси.

И ако не изплатите заема, рискувате да загубите дома си.

Трябва ли да взема заем, за да ремонтирам къщата си?

Няма универсален отговор. Решението да проучите възможностите за отпускане на заеми за ремонт на дома зависи от няколко фактора.

  • За какво ви трябват парите? Може ли ремонтът да бъде отложен? Счупена отоплителна, вентилационна и климатична система или спукана тръба например не са неща, които могат да бъдат пренебрегнати.
  • Какво е настоящото ви финансово състояние? Прегледайте бюджета си и се уверете, че можете да си позволите новите месечни вноски по кредита за ремонт на дома, без да изпаднете във финансова беда. Ако не разполагате с много възможности в бюджета си и това не е спешен ремонт, помислете дали да не изчакате известно време. Един от вариантите е да заделите неочаквани пари (като възстановяване на данъци или бонуси от работа) за ремонт на дома.
  • Какви лихвени проценти мога да получа? Лошият кредит може да доведе до по-високи лихвени проценти. Отново всичко зависи от това колко силно се нуждаете от парите. Подмяната на килимите с паркет не е точно спешна ситуация, така че имате време да предприемете стъпки за подобряване на рейтинга си, преди да кандидатствате за финансиране на ремонт на дома.
0
, обновено на 03/04/2023
публикувал: News359.bg