Как работи лазерната епилация?

Как работи лазерната епилация?

Когато става дума за лазерна епилация, много потребители подхождат внимателно и предварително проучват редица въпроси, за да преценят доколко изгодни и ефикасни са процедурите. В днешната статия ще ви запознаем с начина, по който работи този вид обезкосмяване и ще отговорим на някои въпроси, които си задавате. Да започваме!

Какъв е механизмът на работа на лазерната епилация?

По време на процедурата се насочва лазерен лъч с определена дължина на вълната към мелатонина във фоликула на косъма, където се трансформира в топлина. По този начин, косъмчетата забавят растежа си, оредяват и в крайна сметка, се редуцира до 90% от нежеланото окосмяване.

Видове лазери за епилация

Към момента, се използват диоден, александритен и Nd-YAG. Те се различават по дължината на вълната, с която работят и са подходящи за различни нижди.

  • Александритен лазер – Това е най-високият клас лазер за епилация и най-често се води медицинска апаратура. Те не могат да третират кожа с тен, но тяхното предимство е, че се справят еднакво добре и с тъмни, и със светли косъмчета.
  • Диоден лазер – Това е немедицинско оборудване, което може да се ползва при всякакви случаи, но е най-ефективен при тъмно и гъсто окосмяване. Тъй като меланинът не се влияе толкова от конкретната дължина на вълната, при епилация с диоден лазер, се наблюдава ефект до втора, трета прецедура. След това, косъмчетата вече са по-светли и по-тънки и при тях почти няма резултат.
  • Nd-YAG лазер – Този вид лазер се справя при тъмни косъмчета и тъмна кожа, но често процедурата е болезнена. Това зависи и от настройката на машината и работата с нея, но все пак много потребители съобщават за болка.

До колко е ефикасна лазерната епилация?

За да има изобщо някакъв резултат от лазерната епилация, трябва да работите със специалист, който умело да определи броя на нужните процедури, и да ги извърши както трябва. Ако всичко е предвидено професионално, след извършения брой процедури, нежеланото окосмяване ще се редуцира до 90%.

За съжаление, поради спецификите и сложността на човешкия организъм няма как да се премахне напълно окосмяването. С помощта на лазерната епилация, ефектът ще трае 10-12, с уговорката, че това време зависи и от индивидуалните характеристики на потребителя.

Какво да правим преди и след процедурите?

Има определени изисквания за това какво трябва да правим преди и след процедурите, за да подпомогнем резултата и да не вредим на кожата. Нека видим кои са те.

Преди

  • Не се излагайте на слънце.
  • Избягвайте продукти за изкуствен тен.
  • Не използвайте кола маска, пинсета, епилатор поне 4 седмици преди процедурата.
  • Единственият разрешен начин за обезкосмяване е бръсненето.
  • Обръснете зоната в деня преди лазерната епилация.
  • Не ексфолирайте кожата с агресивни продукти поне 10 дни преди процедурата.
  • Не използвайте парфюми, кремове или друга козметика непосредствено преди процедурата.

След

  • Не се излагайте на слънце. Ако това е невъзможно, използвайте слънцезащитен крем с висок фактор. 
  • Избягвайте продукти за изкуствен тен.
  • Хидратирайте често и редовно третираната зона с неагресивна козметика, най-добре съдържаща алое вера, лайка, розов екстракт, мента.
  • Избягвайте фитнес и тежко физическо натоварване, парна баня, сауна, басейни, гореща вана, джакузи и тн.
  • Взимайте хладък, а не прекалено горещ душ.
  • Не носете тесни дрехи от изкуствени материи. Заложете на широко, памучно облекло. 
  • Не пипайте и не търкайте третираната зона. 

Странични ефекти от лазерната епилация

Лазерна епилация е популярен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Въпреки това, процесът идва със собствен набор от странични ефекти. Лазерите са насочени към космените фоликули и могат да причинят временно зачервяване и подуване на третираните зони. За щастие, тези странични ефекти избледняват и изчезва от един до няколко часа след процедурата, особено ако се погрижите правилно за кожата.

Въпреки това, лазерната епилация обикновено е безопасен и ефективен начин за премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Може да се използва на практика върху всяка област на тялото, включително окосмяване по лицето, краката, пубиса и подмишниците. Резултатите от това лечение са забележими и траят дълго време.

Научете повече тук https://satorilaser.bg/%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/

Най-често задаваните въпроси и отговори от клиенти на процедурите по лазерно обезкосмяване

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация е козметична процедура, която използва концентрирана светлинна енергия, за да унищожи космените фоликули и да предотврати бъдещия растеж на космите. Процедурата е неинвазивна и обикновено се извършва от лицензиран професионалист в медицинска или спа обстановка.

Как работи?

Лазерната светлинна енергия се абсорбира от меланина в косъма, който след това се превръща в топлинна енергия. Тази топлинна енергия уврежда космения фоликул, предотвратявайки бъдещия растеж на окосмяването. Лазерната технология може да се насочи към специфични области на нежелано окосмяване, като същевременно остави околната кожа неповредена.

Безопасно ли е?

Лазерната епилация обикновено се счита за безопасна, когато се извършва от лицензиран професионалист. Въпреки това, както при всяка медицинска процедура, може да има някои рискове и странични ефекти, като дразнене на кожата, зачервяване и промени в пигментацията. Преди да се подложите на лазерна епилация, е важно да обсъдите всички потенциални рискове и притеснения с лицензиран доставчик на здравни услуги.

Постоянен ли е ефектът?

Лазерната епилация може ефективно да намали растежа на космите в целевите области, но не е трайно решение. Повечето хора ще се нуждаят от няколко процедури, за да постигнат желаните резултати, а някои косми могат да се възстановят с течение на времето. Може да са необходими поддържащи процедури, за да се поддържа желаното ниво на намаляване на окосмяването.

Ревюта на жени, които са се подложили на лазерни процедури за обезкосмяване

„Повече от развълнуван съм от моя опит с лазерна епилация! Резултатите са невероятни и не мога да бъда по-щастлива. Процесът беше бърз и безболезнен, а персоналът беше толкова любезен и опитен. Силно препоръчвам това лечение на всеки, който иска да се отърве от нежеланото окосмяване!"
Грета Стоянова

„Поразена съм от резултатите след моята лазерна епилация. Мечтая за копринено гладка кожа от години и най-накрая я получих благодарение на това невероятно лечение! Персоналът беше невероятен и атмосферата беше толкова релаксираща. Силно препоръчвам за всеки, който търси най-добрите резултати за обезкосмяване с лазер!"
Ася Добромирова

0
, обновено на 02/02/2023
публикувал: News359.bg