Как да останем във форма през лятото?

Как да останем във форма през лятото?

Лятото вече е в разгара си. Със сигурност вече сте  извадили летни рокли, очертаващи тялото, късите поли и панталони и изрязаните блузи. Ако сте от хората, които са прекарали часове във тренировки, за да изваят плоско коремче, знаете колко усилия изисква това. Когато обаче летните жеги вземат връх, последното нещо, което ви се иска да направите е да отидете на фитнес.

В допълнение,  този сезон ни изкушава със сладки храни, партита всяка вечер, чести вечери навън, които ако не внимаваме, могат да доведат до натрупването на излишни мазнини. Затова, в тази статия сме събрали няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да останете във форма през лятото. Вижте кои са те:

1. Тренирайте сутрин

Да следвате графика си за тренировки през лятото може да се окаже трудна задача. Ако сте от хората, които предпочитат да бъдат активни навън, вместо в залата, горещите температури често могат да ви действат демотивиращо. Освен това никак не е полезно за здравето да бъдете навън в часовия диапазон от 12:00 - 16:00, когато термометрите отчитат най-високи температури. Затова съветваме ви да станете по-рано, докато слънцето все още не е толкова силно, за да потичате или да направите няколко обиколки с колело в парка. Другият вариант е да ставате по-рано и да  направите  серия от упражнения вкъщи.

2. Опитайте нови спортове

Ако сте от хората, които предпочитат да стоят до късно вечер и ранното ставане не ви е приоритет, това не ви оправдава да спрете тренирате. За да ви бъде по-интересно, опитайте някакъв нов и различен спорт, който да ви мотивира повече. Нашето предложение е канго джъмпс. Ако не сте запознати, това са високоефективни тренировки, които се практикуват със специални пружиниращи обувки под звуците на музика. Така едновременно се забавлявате, докато горите калории. Ако искате да пробвате канго джъмпс, в MVJ Sport and Dance София ще ви посрещнат висококвалифицирани инструктори и приятна обстановка. Повече информация за тренировките и програмата може да откриете на сайта им: https://mvjsport.com/class/kangoo-jumps/

3. Внимавайте с хапването навън

Летните нощи са резервирани за приятни вечери навън - с любимия, приятелите или семейството. Чудесно е, защото можем да прекараме повече време с най-близките си хора, а бонусът е, че не ни се налага да готвим. Много често обаче, когато се храним в ресторант сме склонни да поръчваме повече, отколкото може да изядем. А резултатът е преяждане и подут стомах. Ако това се превърне в навик, може да натрупаме и няколко допълнителни килограма. Затова поръчвайте разумно и избягвайте прекалено калоричните ястия, за да запазите във форма вашето тяло.

4. Заменете сладоледа с плодове

Плодове

Лятото определено е сезона на сладките изкушения - сладолед с много топинг и бисквитки, палачинки с шоколад, мелби и какви ли не “калорийни бомби” ни преследват навсякъде. Няма лошо ди похапнете вкусен разхлаждащ сладолед, но недейте да прекалявате. Ако ви се хапва нещо сладко, заложете на плодовете и смутитата. Те са по-здравословен избор, освен това през лятото може да се насладите на разнообразни плодове - като диня, ягоди, портокали и т.н.

5. Не прекалявайте с алкохолните напитки

Лятото е време и за най-лудите партита с приятели! Няма лошо да изпиете един-два коктейла. Но въпросът е да не прекалявате с алкохола. Не само заради неприятните последици като махмурлук и липса на спомени. В него също се съдържат калории и може това да е причина да замените плоското коремче с бирено такова. Така че забавлявайте се, но консумирайте алкохол в умерени количества!

6. Организирайте си активна почивка

Лятната почивка не е само лежене под чадъра с книга в ръка. За да я разнообразите, а също и за да поддържате фигурата си, добавете към нея различни активности, с които вие и вашата компания да се забавлявате. Може да играете блажен волейбол или да тичате по брега. Така също ще поддържате тялото си в добра форма. Възможностите са много, за вас остава само да изберете.

7. Отдайте се на дълги разходки

Един от добрите начини да останете във форма е са дългите разходки. Снабдете се с приятна компания - най-добрата ви приятелка или дори домашният любимец и извървете няколко километра. Още по-хубаво ще е, ако сте сред природата и дишате чист въздух.

Това бяха нашите съвети как да останете във форма и през горещите летни дни. Възползвайте се от тях и не забравяйте, че най-важното е не само да изглеждате, но и да се чувствате добре!

5
, обновено на 30/07/2019
публикувал: News359.bg