Как да организираме детския гардероб за летния сезон

Как да организираме детския гардероб за летния сезон

Лятото е сезон, който обикновено свързваме с дългите дни, почивките на морето и разбира се, повече време, което пълноценно да прекараме със семейството си. С него обаче идват и някои задължения, от които не можем да избягаме. Едно от тях е преподреждането на детските дрехи, за да са подготвени малчуганите за весели игри през топлите месеци. Лятото вече е в разгара си, но ако вие все още не сте го направили, не се притеснявайте. В тази статия ще ви издадем няколко изпробвани съвета как да организирате детския гардероб, така че да е подходящ за новия сезон.

Погрижете се за зимните дрехи

Първото нещо, което ви препоръчваме да направите, е да извадите от гардероба всички пуловери, дебели якета и други зимни дрехи, от които детето няма да има нужда през топлите дни . По правило, те са обемни и вземат прекалено много място. Изваждането им ще отвори достатъчно пространство за летните дрешки и ще направи организацията по-лесна. Ако се чудите как и къде да ги съхранявате, добър вариант е да ги приберете във вакуумни пликове, които ще ви спестят доста място и ще запазят зимните дрехите чисти и свежи до следващия път, когато имате нужда от тях.

Сортирайте старите летни дрехи

Преди да върнете всички стари летни дрехи обратно в гардероба е добре да ги сортирате. Бебетата и малките деца растат изключително бързо, затова е възможно част от дрехите вече да не са им по мярка. Отделете ги в отделна купчина, за която да се погрижите по-късно. Също така погледнете дали не останала някоя скъсана или износена тениска, която вече не може да бъде използвана. В случай, че има такива дрехи, оставете и тях настрана. Не на последно място, ако вашият наследник е във възраст, в която вече сам избира тоалетите си, то вероятно има дрехи, които не би искал да носи. Няма смисъл взимат излишно място в гардероба, така че отделете и тях. Най-добре е да се допитате до мнението на децата си относно кое да запазите и кое не. Сега след като вече сте сигурни, че всички дрехи са здрави и ще бъдат носени, може да ги сгънете и приберете.

Как да подредите дрехите

Чисти детски дрехи

Начинът, по който ще подредите детските дрехи е много важен. Съветваме ви да помислите за система, която да е удобна за вас или за детето да подбира само тоалетите си. На първо място изберете как да групирате дрехите - по цветове, на ежедневни и официални, по честота на носене и т.н. Може би най-практичният вариант е да ги разпределите по категории- тениски, потници, панталони и т.н. По този начин винаги ще знаете кое къде се намира, за да го откриете бързо, когато ви трябва. Друга ползва е, че така гардеробът ще остане подреден и организиран за по-дълго, което ще спести време и усилия на уморените родители.

Купете нови дрехи

Вероятно след сортирането, ще забележите, че има нужда да добавите и нови детски дрехи. Обикалянето по магазините може да се превърне в изтощително начинание както за вас, така и за вашия малчуган. Затова ви съветваме да направите покупката онлайн, бързо и лесно, без да се налага да излизате от вкъщи. Изберете с помощта на детето новите попълнения в гардероба му, като ги съобразите с актуалните тенденции. Така ще си спестите излишни усилия и ще имате повече време за игри заедно. В сайта на Crazy Kids BG ще откриете голямо разнообразие от качествени детски дрехи на едни от най-известните световни марки. Повече предложния може да видите тук: https://crazy-kids.bg/

Какво да правите с ненужните дрехи

Вероятно се питате какво да правите с ненужните дрехи, за които стана въпрос по-горе. Нашият съвет е в никакъв случай да не ги изхвърляте. Тези, които са умалели или не са носени, може да подарите на някое ваше приятелско семейство, което има по-малко дете. Друг вариант е да ги дарите на дом за деца, лишени от родителски грижи. Така ще зарадвате някой, който наистина има нужда. Що се отнася до дрехите, които вече не са подходящи за носене, то може да рециклирате.

Това бяха нашите практични съвети за организация на детските дрехи през лятото. Не забравяйте за тях следващия път, когато ви се наложи отново да преподредите гардероба на вашия малчуган.

0
, обновено на 30/07/2019
публикувал: News359.bg