Как да носите овърсайз дрехи?

Как да носите овърсайз дрехи?

Как да носите овърсайз дрехи?

За жените, които искат да бъдат на вълната на най-новите тенденции, е важно да знаят как да носят овърсайз облекла, за да изглеждат стилно и хармонично, както и да не се „губят“ в обемните дрехи. Въпреки популярността си, за много стилисти тази тенденция остава спорна. Често можете да чуете мнението, че извънгабаритният стил в дрехите е подходящ само за високи и слаби момичета и не подхожда на всички останали. Но компетентно съставените комбинации могат да направят вашата фигура визуално по-фина и елегантна.

 

Какво е овърсайз облекло?

Тази модна тенденция всъщност включва две области:

Носенето на дрехи с няколко размера по-големи създава илюзията, сякаш сте взели дрехата назаем от нечий друг гардероб. Пример за това са  модните дънки тип бойфренд, свободни пуловери и мъжки ризи. Трябва обаче да имате предвид, че ако изберете облекла, които са по-големите само с един размер, тогава желаният ефект няма да работи.

Истинският овърсайз стил в дрехите се получава в резултат от бурното въображение на дизайнерите, които създават елементи с подчертан свободен силует, оборудвайки ги с разнообразни обемни и удължени детайли. Те изглеждат оригинално и доста провокативно. Такива тоалети не само крият несъвършенството на фигурата, но и дават усещане за вътрешна свобода и увереност.

 

Как да носите връхни дрехи овърсайз?

В чужбина изглежда най-естествено за връхните дрехи . В края на краищата обемните неща изглеждат особено топли и уютни. Дългите широки палта, свободни якета и якета са отражение на най-новите модни тенденции. Те се комбинират не само с кльощави дънки и спортни обувки, но и с елегантни рокли или класически поли.

За дамите с наднормено тегло, обаче, има заплаха да се предизвика негативен ефект. Те може да придобият неприятен вид с твърде обемните дрехи, особено ако не са високи. Такива екстравагантни дрехи имат предимството да коригират отделните проблемни зони, но ако имате масивна фигура, тогава е по-добре да се въздържате от носенето на такива облекла. Вашите рокли, блузи, поли и панталони не трябва да бъдат безформени, защото това само ще добави допълнителен обем. За вас е по-добре да носите леко свободни облекла, но с чисти и ясни линии.

Стилен и оригинален овърсайз е прекрасен вариант за удобно и практично облекло за тези, които не се страхуват да демонстрират своята уникалност. Но в желанието да сте модерни, не забравяйте за чувството за пропорция.

 

 

0
, обновено на 05/10/2022
публикувал: News359.bg