Как да изработите наистина добър уеб сайт

Как да изработите наистина добър уеб сайт

Със сигурност сте попадали на съвети, че един уеб сайт трябва да е сложен, за да бъде добър. Нашето мнение е, че това е грешно твърдение и колкото по-опростен и лесен за ориентация е един сайт, толкова повече той допада на потребителите.

Професионалистите от уеб студио SeoWebDesign, които изработват уеб сайтове повече от 12 години, ни разкриха някои от насоките как един сайт да се превърне в наистина добър. Нека да видим какви тайни споделиха с нас.

Основният фокус на всеки уеб сайт трябва да бъде задоволяването на потребителите, като съчетава и добра изработка, която да му позволи да бъде високо оценен от търсачките, като Google. Дори и да имате малък бизнес и малък сайт, няма никаква причина да не сте на първа страница в резултатите по вашите ключови думи. SEO оптимизацията се занимава именно с тази задача - специалистите в сферата използват инструменти и похвати да извадят даден уеб сайт пред сайтовете на конкурентите му.

Актуален и интерактивен сайт

Много е важно да поддържате уеб сайта си с нова информация. Ако сега обмисляте изработката на нов сайт, то най-добре ще е да планирате и блог страница, където да публикувате ново съдържание редовно. Честите актуализации са необходими за подхранване на търсачките и за увеличаване на онлайн репутацията, което ще подобри и класирането. Необходимо е текстовете да са поне 500 думи дълги, но спрямо нишата може да има и разлики.

Интерактивността на уеб сайта се изразява в това, дали в статиите има достатъчно връзки, които да водят към друга интересна информация отново на самия сайт. Освен това, мястото за коментари също не бива да бъде подценявано. Оставянето на коментар е вид интеракция с вашето съдържание. Естествено, можете да модерирате коментарите и да гарантирате, че ще са видими само адекватните от тях.

Белите пространства и бутоните

Повечето хора се опитват да запълнят всяко празно пространство по страниците на уеб сайта си. Това е лош подход. Използвайте минималистичен дизайн, в който белите пространства да подчертават останалите елементи. По този начин вашите потребители ще имат по-голям контрол върху съдържанието.

Призивите за действие са едно от основните неща, върху които трябва да се фокусирате. Без значение дали са бутони, слогани или просто заглавия, постарайте се да ги имате. Призивите за действие улесняват посетителите да се ориентират каква е целта на сайта ви. Ако крайната ви цел е те да ви се обадят, напишете го. Ако целта ви е да закупят вашата стока или услуга, напишете и него.

Обяснете защо сте различни

Всеки ден се изработват стотици уеб сайтове и всеки един от тях е уникален със своята идея, продукт и дизайн. Ако искате вашите клиенти да ви запомнят и да се отличавате от конкуренцията, е необходимо да им покажете ясно, че вие сте уникални в някаква насока. Когато откриете пред тях кои са ценностите, на които държите и каква стойност ще им предложите, тогава те ще оценят високо сайта ви. Бизнесът ви трябва да може да изрази своята репутация. А ако успее да го направи кратко и ясно, тогава още по-добре.

Подчертайте своите умения и силните ви страни. Разкажете историята и предизвикателствата, с които сте се справили. Освен това, не забравяйте и да опишете подробно какво продавате или предлагате. Колкото повече полезни материали предложите на клиентите си, толкова по-често те ще отварят вашия сайт вместо този на конкурентите ви.

Не игнорирайте мобилния дизайн

Мобилният дизайн е този, през който повечето посетители ще оценяват уеб сайта ви. По-голямата част от хората днес използват телефоните си за сърфиране в мрежата, а не компютри. Това на практика означава, че вашият сайт не само трябва да изглежда добре, а и да е атрактивен на различните мобилни устройства.

SEO оптимизацията и правилните ключови думи

Изключително важно е да използвате ключови думи в заглавията, описанията и url адресите си. Всичко това ще помогне на търсачките да разберат за какво става въпрос на вашите страници. Благодарение на това ще идентифицират съдържанието, което предлагате и от своя страна ще го предложат при адекватно търсене на потребителите. Правилният подбор на ключовите думи е много важен инструмент при оптимизация на сайтове, така че не ги пренебрегвайте с лека ръка.

Освен това, за да подобрите класирането си, трябва да създавате и качествено съдържание, към което други добри сайтове да линкват. Ако имате възможност да получите качествени връзки, възползвайте се от тях. Това е много добър сигнал към Google, че вашият сайт предоставя достоверна и адекватна информация, която хората споделят и четат.

5
, обновено на 31/03/2021
публикувал: News359.bg