Как да изглеждаме като истинска дама?

Как да изглеждаме като истинска дама?

Да си „дама“ означава да покажеш, че имаш класа, маниери и добро възпитание. Това, че сте шикозна дама, не означава да сте сноб или да сте всезнайко, трябва да правите всичко с достойнство, внимателност и умереност. Ако искате да научите как да станете истинска дама, следвайте нашите съвети.

1. Приличен външен вид.

Работете върху стойката си. Добрата стойка е важна част от това да си дама. Дръжте гърба си изправен, без значение дали седите или стоите. Опитайте се да правите това не само публично, но и насаме със себе си.

2. Поддържайте хигиена.

Това означава да вземате душ всеки ден и винаги да носите чисти дрехи без петна. Ако правите нещо, което може да ви накара да се потите (например да танцувате), за всеки случай вземете със себе си резервна блуза.

3. Следете косата си.

Решете косата си редовно и я поддържайте в добра форма. Не срешете косата си на публично място, тъй като това е признак на лош вкус.

4. Правете си класически грим (по желание).

Ако гримът ви подхожда, нанесете го правилно. През деня е най-добре да нанасяте естествен грим. Лекият грим или липсата на грим винаги е по-добър от предизвикателния грим. Не забравяйте, че с много силен грим ще изглеждате евтино.

5. Обличайте се елегантно и скромно.

Ключовата дума в облеклото трябва да бъде достойнството. Едно облекло не трябва да е скъпо. Дрехите винаги трябва да изглеждат спретнато. Най-важното според специалистите на Gang е дрехите да ви стоят добре и да не са измачкани.

  • Това означава, че не трябва да носите нищо прекалено късо (мини ризи, шорти), нищо прекалено прозрачно и да откриващо корема.
  • Ако наистина искате да носите нещо като дълбоко деколте, топ с голи рамене или пола с цепка, открийте само една част от тялото. Например, ако носите дълбоко изрязан вечерен топ, той трябва да има ръкави, покриващи раменете ви, и трябва да носите дълга пола или панталон към него.

6. Достойно поведение.

Винаги говорете правилно. Не псувайте и не използвайте груби изрази. Ако смятате, че речта става скучна без използване на нецензурни думи, не забравяйте, че това е само временно. Когато свикнете да използвате евфемизми вместо груби думи (изборът на които е почти неограничен), ще разберете, че вашата реч ще стане по-изразителна, жизнена и интересна.

7. Говорете ясно.

Ако искате да създадете впечатление за истинска дама, трябва да говорите ясно, не мрънкайте, не говорете твърде силно, използвайте правилната граматика и правилните ударения. Четете редовно, за да разширите речника си.

8. Бъдете внимателни към другите.

Това е ключът към истинската дама. Без това лесно можете да ви сбъркат със сноб. Бъдете особено внимателни към нуждите на възрастните хора и не забравяйте, че няма хора, недостойни за вашето внимание. Винаги бъдете учтиви. Истинските дами не казват на хората нищо обидно или обидно.

9. Направете така, че хората  да се чувстват комфортно с вас.

Истинските дами се държат лесно и естествено в обществото. Ако това не ви е лесно, работете върху подобряването на социалните си умения, както и върху своята харизма. Подобряването на говорните умения е чудесен начин да направите добро впечатление на хората, да се покажете като добре образована дама.

10. Следвайте правилата на етикета.

Започнете с това, че сте учтиви и благодарите на хората възможно най-често. Ясното разбиране на правилата на етикета също ще ви бъде от полза, ако започнете да се изнервяте в социални ситуации, тъй като винаги ще знаете какво да правите. Научете етикета на поведението на масата, на парти, на работното място, а също и при среща, за да станете по-женствени. Не забравяйте, че да коментирате или да се подигравате с лошите маниери на други хора или да не познавате етикета им е неприемливо.

11. Опитайте да не клюкарствате.

Злите клюки и дискусии не са в стила на дама. Разбира се, може да се сърдите на някого или да се чувствате обидени, но клюките няма да решат проблема ви. Ако искате да сте истинска дама, избягвайте негативни разговори за други хора, ако не искате да създавате проблеми.

 

 

 

0
, обновено на 02/06/2020
публикувал: News359.bg