Където рокерите пазаруват

Където рокерите пазаруват

Най-накрая сте успели да станете собственик на най-страхотния мотор и сте готови за приключения. Нямате търпение да яхнете желязното си конче и да се насладите на свободата, за която жадувате от доста време. Остава ви само да откриете магазина, от който пазаруват мотористите и да откриете и закупите подходящата екипировка, която ще ви превърне в истински рокер.

Какво носят рокерите?

Ако сте напълно начинаещ и не можете да разчитате на съветите на опитен ездач, възможно е да изпитате някой затруднения при избора на правилната мото екипировка. За да ви помогнем се обърнахме към експертите от Linson Moto, които съставиха кратък списък с най-необходимата (и подходяща) мото екипировка за начинаещи рокери.

Каска
Без значение каква езда практикувате и какъв мотор карате, първото, с което трябва да се снабдите е мотоциклетната каска. Видовете каски, които се предлагат на пазара са доста, но най-подходящите за улична или туристическа езда са основно два: Full Face и Open Face. 
Ако сте напълно начинаещ ездач, първият вид мото каска осигурява максимална защита на главата, лицето и брадичката. Затова и експертите съветват да се спрете на Full Face. 

Мото яке
Какво е един рокер без рокерско яке. То е задължителна и много важна част от мото екипировката на всеки моторист и е емблематично за всички рокери. Якетата, предназначени за улична и туристическа езда са изработени от дебела, висококачествена естествена кожа. Класическото рокерско яке обикновено е със средна дължина, приляга добре и плътно по тялото и разполага с два странични и един или два по-малки джоба с цип и с капаче. 

Панталон
Тук можете да избирате и да се спрете или на класически кожен панталон или на подсилени дънки. Ако държите да изглеждате като истински рокер, тогава експертите съветват да се спрете на класически кожен панталон. Имайте предвид обаче, че ако карате в жегата, кожения панталон може и да не ви е толкова удобен. Дънките, за разлика от кожения мото панталон са доста по-удобни и практични, особено ако яздите мотора повече из града.

Мото ботуши
Ботушите осигуряват добра защита на краката по време на езда, затова трябва да направите внимателно своя избор. Ако смятате да яздите мотора си повече из града, тогава едни стилни, ¾ мото ботуши ще ви свършат работа, но ако ще препускате повече по пътищата на страната трябва да се снабдите с ботуши, които не само осигуряват добра защита на крака, но и които имат добра вентилация и хидроизолация.

Ръкавици
При избора на мото ръкавици трябва да вземете под внимание дали ще яздите мотора целогодишно, само през зимата или само през лятото. За да спестите пари, експертите съветват да се спрете на комбинирани мото ръкавици, които успешно ще предпазват ръцете ви, без значение от сезона, в който карате мотора.

Къде пазаруват рокерите?

Колкото и бунтарски да изглеждат, рокерите не подценяват безопасността си. Затова пазаруват единствено от магазини, които предлагат висококачествена мото екипировка. Истинските рокери избират да купуват екипировката си от магазини като Linson Moto, които са се доказали с времето и които могат да им предложат екипировка от популярни марки на прилични цени.

Искате да сте като рокерите? Потърсете своята рокерска мото екипировка и вие в този магазин.
 

0
, обновено на 29/05/2020
публикувал: News359.bg