Идеи за булчински букети и аранжировки

Идеи за булчински букети и аранжировки

Булчинските букети се предлагат в различни стилове, от прости до сложни. Основният фактор, който трябва да имате предвид, е размерът: букетът трябва да е достатъчно малък, за да се побере в ръката на булката. Много булки използват стандартни малки букети, но други залагат на цветя с дълги дръжки също са популярни. В днешната статия ще разгледаме кои цветя са подходящи за сватбата.

Кала

Създаването на булчински букет от Кала е просто, елегантно и доста популярно. Калите се отглеждат върху растения и се нарязват ръчно на гроздове. Можете да ги намерите в различни размери в местния цветарски магазин. Калите се предлагат в два цвята: бяло и зелено и растат до 12 см в диаметър, когато са напълно отворени.

Рози

Розите са едни от най-популярните цветя за булчински букети. Те са вечен избор, но имат и модерно, свежо усещане. За да направите вашия букет наистина уникален, можете да използвате различни видове и цветове. Разбира се, много булки залагат на белите рози, които символизират чистота и невинност.

Божури

Божурите са универсално цвете, което работи добре в булчински букети и централни елементи. Божурите са лесни за грижи и ще издържат дълго време. Те също са доста впечатляващи и цветовете им варират диво. Традиционните цветове на божурите са бяло, розово и червено. Можете също така да изберете да използвате коралови божури, хибридни божури Itoh или ярко жълт сорт.

Хортензии и съчетания с тях

Хортензиите са класически, универсални цветя, които са чудесни за булчински букети. Те са известни със своя пълен цъфтеж, пищен обем и гама от цветове. Те също лесно се съчетават с други цветя. Хортензиите могат да се предлагат в различни цветове, включително зелено, лилаво и синьо.

Божури с хортензии

Божурите и хортензиите са едновременно класически и уникални комбинации от булчински цветя. Те не са просто цветя за запълване, но могат да служат като красиви основи за други смели цветове. Божурите и хортензиите също могат да се използват в комбинация с градински рози и Гипсофилия за създаване на пълен и красив букет.

Рози с хортензии

Розите с хортензии представляват елегантна и универсална комбинация за букет на булката. И двете цветя са в сезон през летните месеци и техните деликатни листенца ги правят идеални за всеки стил. Те също се предлагат в различни цветове и нюанси, включително розово и лилаво.

Зюмбюли с хортензии

Зюмбюлите са популярно цвете за булките и са прекрасно допълнение към букетите. Поради същността си, те могат лесно да напълнят букет, без да са прекалено тежки или обемисти. Освен това са красиви на вид и имат изящен външен вид. Символичното значение на зюмбюлите е "изящество", поради което е перфектен избор за булчински букет.

 

0
, обновено на 23/09/2022
публикувал: News359.bg