Ефикасни упражнения за отслабване в домашни условия

Ефикасни упражнения за отслабване в домашни условия

Намаляването на телесното тегло е задача, пред която са изправени много хора, най-вече преди лятната ваканция. Част от решението се крие в правилното хранене, но отдавна е доказано, че това не е достатъчно. Успехът в борбата с килограмите изисква повече двигателна активност.

Упражненията вкъщи са добър и практичен вариант, когато искате да горите калории. Прочетете повече за тях в https://luckyfit.eu/uprazhneniya-za-otslabvane-vkashti-efekt/ . Ефектите са много – умереното физическо натоварване винаги е здраве, наред с това се ускорява обмяната на веществата, а това пък е необходимо условие за стопяване на мазнините. С правилната гимнастика процесът на отслабване ще е съпроводен с добро оформяне на мускулните групи.

Йога, пилатес и други гимнастика имат положителен ефект върху фигурата, но не е за подценяване и правилното изпълнение на дадено физическо усилие. Ако спортувате сами, намерете допълнителна информация как да прилагате най-качествено различните гимнастики или упражнения. Целта е да се извая красиво тяло, а не само кантарът да показва по-ниски стойности.

Специалистите съветват всяка тренировка да следва няколко основни етапа. Започва се с постепенно загряване на всички мускулни групи, след което се преминава към същинските упражнения. Към края на серията задължително тялото има необходимост от плавно успокояване и нормализиране на дишането, ако сме заложили на по силова тренировка.

Йога

Йога упражненията не винаги се свързват с коригиране на телесната маса. Тайната обаче е, че точно този вид гимнастика води до нормализиране обмяната на веществата, активизиране на метаболизма, подобряване на съня, идеален вариант е за цялостно укрепване и хармонизиране. Защото много често наднорменото тегло е пряко свързано с преяждане, стрес, понижен тонус.

Правилно изпълнените асани могат да върнат баланса в тялото. Инструкторите препоръчват при наднормено тегло да се изпълняват позите, които имат доказано въздействие за възстановяване на храносмилателните проблеми. Такива са т. нар. лунен поздрав и камила. 

За начинаещите в йога, позата лотос е подходящо начало и като седнат удобно с кръстосани крака и да се опитат максимално дълго да задържат гърба изправен. Освен това трябва да се регулира вдишването и издишването, защото дишането е част от балансирането. Крава-котка е друго упражнение, при което човек застава на четири крака. При първия вариант се отварят раменете и бавно се вдига поглед нагоре с вдишване. 

Котката е обратната позиция като главата се свежда надолу и се издишва. Двойката може да се изпълнява по няколко пъти преди да се премине към следваща поза. Полезна асана е и т.нар. риба. Тялото е в легнало положение по гръб. Целта е постепенното изправяне, отначало на лакти с дълбоко вдишване, за да се изпъне гръдният кош напред и внимателно се отпусне главата назад.

Ефектът е постижим, когато асаните се изпълняват правилно. Добре е първоначално да се почерпи опит при първоначалното им усвояване.

Пилатес

Това също е ефективен вариант на упражнения за раздвижване и отслабване вкъщи. Гимнастиката не изисква някакви специални умения, няма ограничения по отношение на възрастта и здравословното състояние, дори се практикува от бременни жени и майки заедно с малките им деца.

Пилатесът има положително въздействие за укрепване на цялостната мускулатура, води до правилното позициониране на стойката, кръвообращението се подобрява. Наред с това помага да се отърсим от стреса и натрупаното напрежение в напрегнатия делник. Голямото предимство на пилатес упражненията е, че са лесни за изпълнение от хора с наднормено тегло и помагат за топенето на килограми.

У дома тренировките могат да се изпълняват безпроблемно по всяко време и без ограничения, според свободното време. За да имате успех е добре да редувате серия от упражнения и практики за раздвижване. Активно спортуващите хора съветват денят да започне със загряване и с избраната гимнастика, а ако имате възможност и време може през деня да съчетаете с повече движение навън, с колоездене или плуване, ако искате по-бърз резултат. 

Успехът ще е гарантиран, ако съчетаете физическата активност със здравословно хранене и достатъчно време за почивка, което понижава напрежението и е задължителен елемент за постигане на хармонично тяло. А всичко това, под ръководството на истински професионалисти, можете да намерите в програмата на ЛъкиФит. За подробности посетете сайта https://luckyfit.eu/.

0
, обновено на 23/06/2021
публикувал: News359.bg