Чуждият език отваря нови хоризонти

Чуждият език отваря нови хоризонти

Няма нужда родителите да бъдат убеждавани в ползата от владеенето на различни езици. По-важният въпрос е как децата да бъдат мотивирани и убедени, че чуждият език отваря нови хоризонти. Това най-лесно може да стане в приятелска среда под формата на разнообразни игри и занимания. Още по-добре, ако преподавателите са с роден английски език, а ученето е съпроводено с всекидневни активности в планината. Такива условия предлага Международният летен лагер по английски език ЛъкиКидс в Банско, в който могат да се включат всички деца на възраст между 5 и 15 години, независимо от тяхното ниво на владеене на езика.

 

Къде и как е организиран лагерът?

Езиковият лагер се организира в уютната обстановка на апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Децата от 5 до 7 г. се приемат само с придружител, а по-големите могат да бъдат сами. Организаторите са се погрижили за абсолютно всичко: трансфер от София до Банско и обратно, настаняване, изхранване, обучението и помощните материали, анимацията, всички активности и необходимите застраховки. Всички дейности в лагера са безопасни и съобразени с възрастта. Осигурено е 5-кратно балансирано хранене в ресторант Ле Бистро, а менюто е съобразено с най-високите изисквания за здравословно детско хранене. По време на целия езиков лагер децата са придружени от медицинско лице.
На разположение на малчуганите е отличен СПА център. Био басейните са единствените в Банско, които се почистват иновативно по безхлорна технология. За сигурността на малките плувци се грижат лицензирани спасители. За укрепване на здравето помагат още приключенските душове и солната стая за халотерапия.

 

Интерактивно обучение по най-високите световни стандарти

Международият летен езиков лагер ЛъкиКидс прилага уникална методика на преподаване, съобразена с всички световни тенденции в педагогиката на обучението по английски език за деца. Теоретичната част, темите и граматическите упражнения са обединени в специално разработена от екипа на лагера програма. Тя включва 4 часа дневно интерактивно обучение по английски език. Прилагат се съвременни методики за преподаване като Монтесори, Слънчева педагогика и сугестопедия.
Програмата залага на принципа на проектното обучение, което позволява комплексното усвояване на езика. Децата разработват проекти по зададени теми. Освен в областта на езика, проектните обучения дават възможност за придобиване на знания и в други области от социалния живот и природния свят. Интерактивното обучение се провежда под формата на разнообразни игри и занимания. Децата, без начинаещата група, работят на компютри и ползват интерактивна дъска. 

Езиковият лагер разполага с две отлично оборудвани интерактивни зали за обучение по английски език. Интерактивното обучение е предназначено за двете най-високи нива от всяка смяна. Останалите зали са оборудвани с екран и компютър, а разликата е, че децата работят на хартия, а не на таблети. 
Уроците в лагера са разделени на два блока по 80 минути, с 20 минутна почивка между тях. Всяка смяна на лагера има основна тема, а всяко ниво по английски език има определена подтема. Например темите могат да бъдат Мултинационалности, Игри, Седемте чудеса на света, Космически забивки и др. По глобалната тема за мултинационалностите пък има следните подтеми: Теории за произход на расите, Какви езици говори светът, Пресъздаване на стари национални облекла, Най-добрите традиции в ЕС, Любима страна, традиции, храна и др. Децата се учат на важното умение да правят презентации и да работят в екип. По време на часовете като фон звучи класическа музика, която има доказано позитивно въздействие при възприемането на нова информация
Целта на екипа от преподаватели е да покаже на децата, че часовете по английски език могат да бъдат забавни и интересни. По време на обучението всяко дете се стимулира да развие индивидуалните си способности.

 Уроци сред природата

Веднъж седмично лагерниците правят „бягство” сред природата. Децата прекарват цял ден в Родопите, където се занимават с уроци на открито и игри на поляна.

Обучението се провежда в неформална среда на дървени маси и пейки или на направо на одеало на земята. Денят се използва за преговор и затвърждаване на знанията.
След ученето остава време и за забавления. Малчуганите развихрят творческите си способности и изработват красиви неща от непотребни, рециклирани или природни материали. Голямо вълнение сред малките лагерници предизвиква възможността за яздене на коне, което се отразява много положително върху психиката на децата.

0
, обновено на 08/06/2020
публикувал: News359.bg