Босът на Галатасарай желае да издигне българското самбо и джудо

Босът на Галатасарай желае да издигне българското самбо и джудо

На визита в България  са г-н Али Демир- президент на СК “Галатасарай” по джудо, както и г-н Ерджан Чакироглу, който е треньор на турския национален отбор по джудо за жени и мъже.

Турските представители са тук по покана на ръководството на спортен клуб по джудо СК “Прайд-София”  и в частност на г-н Чакър, член на борда н директорите на спортен клуб Прайд-София”. Ексклузивно за news359 домакините и гостите споделиха своите бъдещи намерения.

Идеята и целта на визитата е бъдещо партньорство със спортен клуб по джудо “Прайд-София”, който е  единственият клуб , с който Галатасарай възнамеряват да работят в България и в чужбина.

По време на визитата си, гостите наблюдаваха тренировъчния процес на децата,  юношите, девойките, мъжете и жените. Идеята на визитата е да се възпитат децата как да закаляват тялото и духа си, да развият самодисциплина, учтивост и уважение към по-възрастните, както и въздържание от насилие. Изкуството е насочено изцяло към стремежа за мъдрост и сила на тялото.

През май представителите на СК Галатасарай по джудо искат да направят една селекция, на която да представят различни техники и методики на работа с цел обогатяване на трениращите, тяхната самооценка и самодисциплина.

В най-скоро време се очаква тренировъчния процес в СК “Прайд-София” да се поеме от чужденец -експерт по джудо и самбо.

За почитателите на джудото и самбото ви информираме,  че СК Галатасарай е един от най-силните клубове в света , като в този клуб се състезават двама олимпийски шампиони на 60 и 90 кг., както и един световен шампион на 73 кг. В задълбочения си разговор г-н Чакър и г-н Демир достигнаха до извода, че същия успех трябва да се повтори и в СК Прайд, както и в българското джудо.

От своя страна г-н Демир подчерта, че същото ще направи и за българските национали, визирайки Мария Оряшкова, Мартин Маринков и Даниел Дичев.

Сред останалите цели и планове в тази насока са организиране на лагери и посещаване на тренировъчния процес от турски и български
състезатели по джудо.

0
, обновено на 08/07/2019
публикувал: News359.bg