Бижута във формата на плодчета - добра или лоша идея?

Бижута във формата на плодчета - добра или лоша идея?

Модните тенденции при бижутата определено са нещо, което рядко може да се предвиди правилно. До миналата година,  например трендът с лицата беше превзел моделите обеци, но 2019 г. ставаме свидетели на неговото затишие. Хубаво е, че този тренд остава в миналото и отваря път на един доста по-свеж и приятен, а именно - бижутата във форма на плодове.

Тези, които следят модните течения, знаят, че това не е нещо ново. Още в началото на 90-те години, имаше прекрасни модели обеци с плодчета, колиета с дини и ананаси и гривни с малини. Свежите модели бяха любими в продължение на няколко години и на малки и на големи. При детските бижута, плодовете никога не са излизали от мода, обаче при бижутата за възрастни ситуацията е малко по-различна. Заедно с тях, по щандовете на магазините за бижута се забелязват и модели с други храни, като обеци бисквити, гривни с дизайн на пшеница и др. Нека да разгледаме, кои ще са най-популярните бижута плодове и лакомства за 2019 г.

Обеците череши

Черешите са едни от онези плодове, които чакаме с нетърпение да се появят по пазарите. Те носят свежест и приятни летни емоции. Почти няма човек, който да не обича череши, както и такъв, който да не се е цапал с тях. Черешите са символ на свежест и лято. Чифт шарени обеци в тази форма са прекрасен акцент към къси панталонки и някой атрактивен топ. Стандартните модели обеци череши са малки на размер, като основата им може да е изработена от бяло или жълто злато. Освен това, може към модела да има и листенце близо до дръжката.

обеци череши

Обеци грозде

Подобно на гърците и римляните и световната мода отдава специално внимание на гроздето. Формата на грозд е прекрасна и стои добре на обеци. Нещо повече, самата гроздова форма често е използвана и за други модели. Когато обаче обеците са грозде в гроздова форма, тогава дизайнът е перфектен. Единственото нещо, с което трябва да се внимава при тези обеци, е да не станат прекалено тежки. Най-добре е дръжката на гроздето и клонките му да се изработят от жълто злато.

Ягодови обеци

Ягодите имат почти същата форма, като чепката с грозде. И двата модела, ходят на почти всички типове лица, но все пак трябва да се прецени големината. Обеците ягоди са много добро допълнение към лятната визия на девойките и в малък вариант и в голям. И в двата случая цветовете на този модел трябва да са ярки, като може даже да са неонови.

обеци ягоди

Резенчета диня или лимон

Изборът кой плод точно да бъде, до голяма степен зависи от впечатлението, което дамата иска да остави. Тя може да наблегне на това, че е с благ характер или че обича текили, следователно лимоните са нещо задължително. Самите обеци могат да бъдат изработени и от злато и от сребро, като може цветовете да се постигнат и със скъпоценни камъни.

Златно колие с висулка плод

Това може да не е един единствен плод, а цяла плодова градина. Всичко зависи от предпочитанията на дамата. Много жени, намират за изключително нежни колиетата, които са на два етажа - с две верижки - по-къса и по-дълга, като на по-дългата има златна висулка във формата на череши, ягода или резенче диня. Този модел колие е прекрасен за ежедневно носене и ходи на почти всякакво деколте. Самите висулки може да са изработени само от един благороден метал, а може и от комбинация на два. Освен това може да са обсипани и със скъпоценни камъни, които да придадат блясък на колието.

Златна гривна с висулки плодчета

Това може да бъде много добър подарък, за някой, който обича да готви и да преправя рецепти. Висулките, които се закачат на златните и сребърните гривни са доста мънички, но винаги носят страхотен чар към бижуто. Следвайки тенденцията за храните, много атрактивен модел е висулката във форма на парче пица или тази с формата на цял ананас. Стига да има достатъчно място на гривната, тук различните варианти са безброй. Може да се сложат скъпоценни камъни, а може и само контурите на плодчетата, което също не е никак лоша визия.

Златните гривни и колиета с плодове са страхотен начин да покажете добро настроение през летните месеци. И макар лятото да е доста шарено винаги можем да му придадем още малко цвят, а какъв по-добър начин за това от шарени бижута с плодчета?

Източник: https://somaha.bg

 

5
, обновено на 26/08/2019
публикувал: News359.bg