Безопасна ли е лазерната епилация?

Безопасна ли е лазерната епилация?

Лазерът, използван за премахване на окосмяването, е подходящо за медицински цели устройство, което излъчва концентриран светлинен лъч.

Лазерната епилация е безопасен начин да се отървете от нежеланото окосмяване. Повечето хора дори смятат, че процедурата е бърза и се понася лесно от всички. Нека да видим има ли реално от какво да се притеснявате или страхувате, ако обмисляте процедура за лазерна епилация Vivian Derma. Кожата и космите са сложни структури, за които обаче днес имаме цялата необходима информация и спрямо нея, можем да се обезкосмяване безпроблемно навсякъде по тялото ни. Това ни осигурява гладка кожа, без надрасквания, посиняване, раздразнена кожа или пък зачервявания.

Полезна ли е лазерната епилация за кожата?

Важно е да разберете как работи лазерната епилация, за да разберете защо тя не вреди на кожата ви. Лазерната епилация действа върху космените фоликули и енергията от лазера се абсорбира от меланина в косъма.

Меланинът е пигментът, който придава цвят на косъма и кожата. Едно от основните му задължения е да абсорбира светлинната енергия, което помага за предпазване на кожата от увреждане от слънцето. По време на процедурата за лазерна епилация, меланинът в косъма поглъща лазерната енергия и в резултат на това се причинява увреждане.

жена легнала в салон за лазерна епилация

Космените фоликули растат във втория слой на кожата и регулират растежа на косата. Човешкото тяло има много различни видове косми. Тези вариации се определят от фоликула и неговото поведение. Когато той се третира с лазер, увреждането възпрепятства нормалното функциониране на космения фоликул. Обикновено не се наблюдават никакви странични ефекти. Понякога епидермисът около фоликула може да стане леко раздразнен и зачервен за няколко часа след третирането.

Епидермисът е външният слой на кожата и основната му задача е да предпазва тялото ви от околната среда, затова съдържа меланин, който предпазва от слънчевите лъчи.

Тъй като енергията на импулсите от лазерната епилация се абсорбира от меланина, процедурата понякога се различава при хора с по-светло окосмяване и такива с по-малък контраст между окосмяването и пигментацията на кожата. За по-добри резултати може да се използват различни видове лазер в зависимост от цвета на кожата и косата ви.

В някои случаи процедурата на хора с нисък контраст - т.е. цвят на косата и кожата, които са сходни - довежда до временно изсветляване на кожата. Можете да избегнете това, като не се излагате на слънце преди и след лечението и спазвате инструкциите.

Какво казва науката за безопасността на лазерната епилация?

Проведени са много изследвания, за да се анализира както ефективността на лазерната епилация, така и нейната безопасност. В рамките на едно мащабно проучване 948 пациенти са били подложени на лазерна епилация в продължение на осем години в периода 1997-2005 г. Косопадът им е анализиран по време на лечението, а също така са им направени последващи оценки, които са продължили до 2015 г. 

Проучването установява, че лазерната епилация е ефективна и безопасна. Окончателният доклад, публикуван през октомври 2019 г. в Lasers in Surgery and Medicine, показва, че само четирима от пациентите съобщават за незначителни дългосрочни проблеми.

Силата на лазера и дължината на вълната му са специално настроение за безопасното премахване на космените фоликули. Лазерите, които се използват за тази цел, са изключително прецизни машини, които осигуряват максимална безопасност без значение от третираната част. Специалистите преминават дълго обучение и знаят как да боравят с машините така че клиентът да получи дълготраен ефект. Всичко това трябва да ви даде сигурността, че лазерното обезкосмяване е сигурен метод, който няма да ви разочарова и още след първата процедура ще забележите по-малкото косми, които започват да растат. Важно е обаче да сте постоянни в 8-10 процедури и след това можете да правите поддържащи процедури, абсолютно безопасно, по веднъж годишно. Както сами забелязвате, едва ли друг метод на епилация може да се конкурира с резултатите след лазерното обезкосмяване.

За повече информация

Студио за Лазерна Епилация Vivian Derma

Web: https://vivianderma.com/

Адрес: ул. „Хенрих Хершкович“, 4000 Център, Пловдив

Работно време: понеделник до събота от 10:00 до 18:00 ч.

Телефон: 0999 900 096

0
, обновено на 01/04/2022
публикувал: News359.bg