Барово оборудване и аксесоари за бар - на какво да наблегнем, преди да отворим заведение?

Барово оборудване и аксесоари за бар - на какво да наблегнем, преди да отворим заведение?

Въведение

Отварянето на нов бар изисква планиране, инвестиции и правилния подбор на барово оборудване и аксесоари. Преди да отворите заведението си, трябва да се запознаете с основните елементи, които ще ви помогнат да осигурите ефективна работа и удовлетворение на клиентите. Повечето предприемачи ясно си дават сметката, че с качествено оборудване могат да издават далеч по-добра продукция, без значение, дали говорим за кафе, капучино, чай и други топли напитки, или за по-специфичните фрешове, коктейли…

Качественото оборудване ще направи така, че персоналът да работи с желание, а клиентите – те да бъдат наистина удовлетворени и да Ви посетят заведението отново и отново.

1. Барова маса и столове

Изберете удобни и стилни мебели, които съответстват на интериора и концепцията на бара. Уверете се, че разполагате с достатъчно място за сядане, така че клиентите да се чувстват комфортно.

2. Хладилници и ледогенератори

Хладилниците са задължителни за съхранение на напитки и продукти, а ледогенераторът е важен за приготвяне на разнообразни коктейли. Изберете оборудване с подходяща вместимост и енергийна ефективност.

3. Барови инструменти и аксесоари

За приготвяне на коктейли ще са ви необходими различни инструменти, като шейкъри, барови лъжици, стрейнъри, мерителни чаши и др. Инвестирайте в качествени аксесоари, които ще улеснят работата на барманите и ще осигурят перфектни коктейли.

4. Кафе машини и кафемелачки

Ако планирате да предлагате кафе, инвестирайте в добра кафе машина и мелачка, които ще гарантират висококачествено кафе за вашите клиенти.

5. Система за плащане и управление

Изберете подходяща касова система и софтуер за управление на бара, които ще ви помогнат да следите продажбите, запасите и финансите на заведението.

6. Осветление и аудио система

Подходящото осветление и аудио система са ключови за създаване на приятна атмосфера. Изберете разнообразни осветителни тела и добра аудио система, която да покрива нуждите на вашето заведение.

Финални думи, касаещи обзавеждането на нов бар

При избора на барово оборудване и аксесоари, е важно да се обърне внимание на качеството, функционалността и дизайна. Инвестирайте в добро оборудване и аксесоари, които ще улеснят работата на персонала и ще осигурят удовлетворение на клиентите, за да гарантирате успешното функциониране на бара си.

0
, обновено на 27/03/2023
публикувал: News359.bg