5 стъпки, които ще ви улеснят в намирането на подходящ хостинг

5 стъпки, които ще ви улеснят в намирането на подходящ хостинг

Намирането на подходящо хостинг решение може да е трудна задача. От една страна, защото се налага да започнете да разбирате поне частично от някои основни технически термини, неизменно свързани с хостинга. От друга, както гласи т.нар. Парадокс на избора,  колкото повече са възможните варианти, толкова по-дълго време отнема да бъде взето решение. Само едно бързо търсене в Google ще ви покаже, че хостинг нишата е доста конкурентна и има значителен брой компании, които предоставят подобен тип услуги. 

За да ви улесним в намирането на точния хостинг план за вашите нужди, в следващите редове сме подбрали 5 стъпки, които наистина ще ви помогнат да вземете това важно решение. Нека започваме. 

Обобщете какви са вашите изисквания за хостинг

Често хората се впускат в търсене на хостинг и разглеждане на оферти от различни компании, без в главата си да имат ясна представа какво точно търсят. Това води до трудно преценяване на ползите от различните планове и още по-трудно вземане на решение кой е най-подходящият вариант за вашия сайт. 

За да не изпадате в това положение, отделете време да помислите какъв точно хостинг търсите. Ако имате малък блог, вероятно без проблеми бихте могли да се задоволите с бюджетен и непретенциозен план за споделен хостинг. Ако обаче плановете ви са стартирате голям онлайн проект, тогава по-доброто решение би било да потърсите облачен хостинг с високо качество.

Уверете се, че разбирате основните понятия, които са свързани с избора на хостинг и ако е необходимо, консултирайте се със специалист в сферата. 

Направете проучване на потенциалните хостинг доставчици

Следващата важна стъпка е да проучите потенциалните хостинг доставчици. Ще ви бъде много по-лесно да се ориентирате и да ограничите избора си до няколко потенциални доставчика, след като сте преминали през първия етап, за който споменахме и сте идентифицирали своите нужди. 

Потърсете доставчик, който е надежден и предлага добро съотношение между цена и това, което получавате в замяна. Не е излишно да разгледате ревюта и коментари на клиенти, за да се ориентирате дали са доволни и дали съществуват някакви недостатъци на предлаганите услуги, за които е важно да знаете. 

Сравнете предложенията на поне няколко хостинг компании преди да вземете финално решение. 

Не правете компромиси с качеството само заради цената

Цената е важен фактор, но не бива решението ви да се основава само на нея. Има и други важни неща, на които трябва да обърнете внимание, когато решите да сключите договор за хостинг услуги с конкретна фирма. В това число влиза техническата поддръжка и екипът за обслужване на клиенти, например. Колко бързи са реакциите им? Ако сайтът ви има проблем с хостинга и не е онлайн дълго време, това може да ви коства скъпо. В тази връзка не пропускайте да проучите и какви са гаранциите и обезщетенията, които доставчика предлага, в случай на проблем, възникнал по негова вина.

Уверете се, че планът се вписва не само в бюджета ви, но и отговаря на условията, които сте си набелязали. 

Винаги мислете за бъдещето

Ако планирате да разширявате своята дейност, а обикновено това е желанието на онлайн магазините, корпоративните сайтове и големите платформи, тогава винаги мислете в перспектива. Изберете доставчик, който в бъдеще ще може да отговори на нарасналите ви нужди и безпроблемно да ви осигури възможността да се прехвърлите на по-висок план и да получите допълнителните ресурси, от които вашият онлайн проект се нуждае, за да функционира добре и да осигури добро потребителско преживяване. 

Тествайте преди да решите

В случай, че ви се предлага възможността за безплатен тестов период или гаранция за връщане на парите, ако не сте удовлетворени от услугата, възползвайте се от това предимство. Реално то ще ви позволи да видите как работи обслужването на клиенти и дали хостинг планът ще ви предостави необходимите ресурси. 

0
, обновено на 31/05/2022
публикувал: News359.bg