5 неща, които ще направят дома Ви по-уютен

5 неща, които ще направят дома Ви по-уютен

Поради създалите се извънредни обстоятелства във връзка с пандемията от коронавируса, на много хора се наложи да прекарват по-голяма част от времето си, затворени вкъщи. За домошарите, това е чудесна новина, но за хората, които обичат да бъдат навън, заобиколени от приятели, не чак толкова. Въпреки всичко, сега не е времето да бъдем негативни. В оставащото Ви свободно време, може да развихрите творческата си енергия и да се забавлявате. За да Ви помогнем да се чувствате по-добре вкъщи, сме събрали 5 идеи които ще направят дома Ви по-уютен.

Ето ги и тях:

Камина

Един от елементите в домашния интериор, който неизменно се свързва с уют и топлина, това е камината. Тя е чудесно допълнение към всяка стая, защото придава елегантен и стилен вид на помещението. Ако сте класици, може да заложите на традиционна камина на дърва. Ако пък предпочитате по-природосъобразните решения, изберете пелетна камина. Пелетите са екологично гориво, което се произвежда от пресована биомаса и осигурява необходимата топлина за дома. Ако  сте от хората, които нямат време редовно да почистват камина и да изхвърлят пепелта, на пазара ще откриете и електрически модели, които също ще изглеждат страхотно в жилището Ви. В случай, че сте се вдъхновили да изберете този начин на отопление, разгледайте качествени предложения на: https://stopli.me/.

Удобен диван 

Кой не си мечтае да се излегне на мек и удобен диван? Той е като магнит за цялото семейство. Независимо дали искате да четете книга, да изпиете сутрешното кафе, докато преглеждате социалните си мрежи или всички да се съберете, за да гледате интересен филм. Определено диванът е една от любимите мебели вкъщи, така че ако Вашият е неудобен или твърде малък, за да събере всички желаещи, тогава е време да помислите за нов. 

Одеяла и декоративни възглавници 

Домът е мястото, където трябва да се чувствате спокойни и което Ви помага да забравите за натрупания стрес. Едни от декоративните елементи, които ще придадат свежо настроение на всяка стая - това са възглавничките. Може да избирате от хиляди десени и цветови комбинации, така че да изберете стил, който най-добре се вписва във Вашия интериор. За още по-голяма доза разкош, добавете плетени одеяла, меки и пухкави завивки. Те са много шик, а и е хубаво винаги да имате едно под ръка, в случай, че решите да дремнете на дивана  или направо в леглото. 

Ароматни свещи

Светлината и топлината са неизменни атрибути на уюта във всеки дом. Един от начините да създадете тази приятна и романтична атмосфера, това са ароматните свещи. Те са наслада както за очите, така и за обонянието. Когато избирате свещ, много важно е да откриете аромат, който Ви допада. Добрата новина е, че на пазара разнообразието е наистина голямо - ще откриете както плодови и свежи аромати, така и по-нестандартни комбинации. Може да ги палите вечер след работа, докато четете книга или пък докато пиете кафето си сутрин. Сигурни сме, че те  Ви донесат несравнимо усещане за уют и спокойствие.

Снимки и произведения на изкуството

Стените не са създадени, за да останат празни. Вместо това използвайте ги, за да окачите любими спомени с любимите хора. Били сте на пътешествие, спечелили сте важна награда, тогава създайте собствена стена на славата. Всеки път, когато погледнете към тези снимки, те ще Ви напомнят за най-прекрасните моменти от живота Ви. Ако сте по-арт персона, може да окачите и различни картини - такива, които сами сте нарисували или произведенията на някой доказан художник. Това зависи изцяло от Вашите предпочитания. Забавлявайте се и създавайте уют. Никак не е сложно! 

0
, обновено на 27/05/2020
публикувал: News359.bg